POPSESSED

 

VZW Kunstpresent presenteert

© VZW Kunstpresent

Webdesign De Bakker en Vaes

Decemberwinkel 2017

15 Kunstenaars verkopen hun werk in een kapel in Kalmthout

POPSESSED

Mensen die een potje worteljam of chimichurri van Kapitän hebben aangekocht op de Decemberwinkel, er is iets misgelopen met het productieproces van het wecken waardoor desbetreffende procducten gaan gisten. U kan op vertoon van uw kassaticket of potje bij de Decemberwinkel uw geld terug of een tegoedbon verkrijgen! Wij bieden onze excuses aan voor het ongemak!

Patrick F. Gypen - PopSessed

 

Keerbergen 21 mei 1955

 

 

Patrick F. Gypen maakt handmatig minimalistische voorstellingen van inspirerende beelden door middel van een modern grafisch penseel, een vector tekenprogramma op een Apple computer. Interessant aan de manier van werken is dat hij alles met de hand tekent, met de computermuis, zonder gebruik te maken van filters of andere software technologie. Deze werkwijze is zeer arbeidsintensief, maar hierdoor zijn alle werken wel zeer duidelijk herkenbaar als “van zijn hand”.

 

Gypen vertaalt een heleboel beelden — uit de laatste 60 jaar — in één tweedimentionaal minimalistisch en PopArt aanvoelend werk door middel van slechts enkele klare lijnen en vlakken en een absoluut minimum aan kleur.

 

Per kunstwerk worden steeds gelimiteerde en genummerde afdrukken op kwaliteits- canvas op spieraam gespannen of met de Giclée techniek op 100% Katoenhoudend Canson Muzeum Rag Kunstdrukpapier geproduceerd. Elk werk op zich is altijd uniek en enkelvoudig en wordt steeds met een certificaat van echtheid geleverd.

 

Patrick steelt eerst het totale gevoel van een beeld in de tijd, bevriest het in een uniek kunstwerk, voegt subtiel wat humor toe, en conserveert het zo als een geheugensteun voor onze emotie.=