Magda Lenaerts

 

VZW Kunstpresent presenteert

© VZW Kunstpresent

Webdesign De Bakker en Vaes

Decemberwinkel 2017

15 Kunstenaars verkopen hun werk in een kapel in Kalmthout

Ik ben begonnen als draaier maar ben dan al snel overgestapt naar handopbouw, om uiteindelijk bij het beeldhouwen te belanden. Ik werk met plastische materialen: klei, papierklei, porselein, was. Van de wassen beelden maak ik een mal, waarmee ik dan duplicaten afgiet in giethars of ik maak drukmallen waarin ik dan klei druk en zodoende een duplicaat bekom. De bekomen duplicaten worden dan vervormd, lichtjes veranderd zodat er weer nieuwe figuren ontstaan. Ik werk steeds figuratief, de mens staat steeds centraal in mijn werk.

 

 

Sommige beelden/reeksen worden met oxides, engobes, glazuren bewerkt, andere reeksen blijven onbewerkt, laat ik louter de klei spreken. Alle werken (uitgezonderd de raku-gebakken stukken) zijn hoog gebakken, zodat ze ook in de tuin kunnen staan.

Magda Lenaerts

Mensen die een potje worteljam of chimichurri van Kapitän hebben aangekocht op de Decemberwinkel, er is iets misgelopen met het productieproces van het wecken waardoor desbetreffende procducten gaan gisten. U kan op vertoon van uw kassaticket of potje bij de Decemberwinkel uw geld terug of een tegoedbon verkrijgen! Wij bieden onze excuses aan voor het ongemak!